Kamppiin muutettu

Category: Culinarism, Materialism — admin at 11:09 EEST in April 30, 2016

Huhhuijjakaa kun on kaksi ja puoli kuukautta hurahtanut nopeasti. Usein stressin jälkeen tuleva kuumetauti alkaa olla voitettu, joten ehkä tässä on pikku hiljaa aikaa taas hieman rauhallisemmalle elämälle.

Ennen Amerikkaan lähtöä kävin Helsingissä työporukan illanvietossa. Ensimmäinen kerta pakohuoneessa oli hauska kokemus. Myös Ullanlinnan Kim’s Tapas pitää laittaa historiankirjoihin erittäin hyvänä tapaspaikkana. Kuopiossa käytiin vielä kaupungin parhaassa ravintolassa, Kummisedässä. Pyydettiin saada kaikki annokset jaettuna kahdelle, ja sehän onnistuikin veloituksetta! Haluamme aina molemmat maistaa kaikkea, joten olemme sitten vaihdelleet lautasia keskenämme, mutta onhan se kätevämpää, jos ravintola tekee sen asiakkaiden puolesta.

Amerikan reissu meni putkeen, mutta raportti ei ole vielä valmis.

Kuopiossa kerkesin käyttää pyörän huollossa ja pitääkin tässä yhteydessä mainostaa Sportifix:iä hyvästä palvelusta! Kuopion ravintoloista uusina kerettiin testata vielä Panza (yllättävän hyvä meksikolainen) ja Osteria Di Vino. Noin 4-5 vuotta sitten kävimme ravintolapäivänä jossain Miettilän omakotitalossa italialaisella päivällisellä. Myöhemmin samainen pariskunta perusti Kuopioon ravintola Sorrenon, jonka suosion myötä ilmeisesti Kuopioon on tullut nyt kaksi uutta italialaista ravintolaa. Eli Rosson lisäksi niitä on nyt Kuopiossa jo kolme…

Muutimme 15.4. Helsinkiin Lapinlahdenkadulle Kamppiin. Ai että kun löysimmekin kivan asunnon. Sijainti mainio, sauna, tupakeittiö, parketti, hyvät näkymät ja autonkin saanee Hietsuun parkkiin. Töihin ja metroasemalle matkaa 500 m. Muutto meni melko mukavasti, kun saimme virolaisen muuttomiehen autoineen avuksemme ja tietenkin muuttolaatikot auttavat aina. Kiitos kuuluu myös molemmissapäissä avustaneille kavereillemme! Nyt on taas intoa hieman sisustaa ja päivittää tarvittaessa huonekaluja, koska oletettavasti asumme tässä nyt hieman kauemmin kuin aiemmissa asunnoissamme (yli vuoden).

Muuton kunniaksi (ja kohta umpeen menevän lahjakortin vuoksi) kävimme ensimmäistä kertaa syömässä Michelin-tähden ravintolassa, Chef & Sommelierissä. Vertailupohjaa ei tämän tason paikoista siis ole, mutta luomu- ja lähiruokateema sopinee paremmin turisteille. En toki ole ennen itsekään syönyt peuraa tartar, haukea kuningasravun kanssa tai juuriselleriä mustaherukalla, mutta ehkä innostuisin enemmän eksoottisimmista raaka-aineista. Ravintolan akustiikkaa ja kliineys eivät olleet parhaimmillaan. Kouluarvosanana 8+.

Johanna on viettämässä viimeistä (vappu)viikkoaan Kuopiossa ja itse poden kuume- ja oksennustautia, mikä tuntuu aika usein laukeavan stressaavan ajanjakson jälkeen. Pari alunperin oululaista kaveria on käymässä Helsingissä, joten heidän näkeminen nyt hieman kärsii, mutta eiköhän tästä kohta jaksa kuitenkin lähteä Sinebrychoffin taidemusoon katsomaan venäläisten mestareiden teoksia ja illalla kevytmuotoista illanistujaista.

Helmikuussa käytiin moikkaamassa myös Ukkia ja hiihtämässä Suomussalmella maailman parhailla hiihtoladuilla.

Merkataan vielä muistiin, että 39 euron Chromecast vaikuttaa loistokapineelta. Sen avulla saamme ohjattua äänentoistoa langattomasti asuntomme jokaiselta laitteelta. Jos jossain vaiheessa saamme television, niin samaisen laitteen uudempi versio tukee myös videokuvaa.

Kesän suunnitelmat ovat vielä avoinna. Oikeastaan nyt odotellaan hieman, että Johanna saisi töitä, mikä sitten rajaa tarkemmin suunnitelmiamme. Toivoisin syksylle juoksukisaa Tukholmassa, jolloin voisin samalla moikata siellä nykyisin asuvaa kaveria ja tutustua tähän liiankin läheiseen kaupunkiin, jonka vaikutus ja merkitys meinaavat sen vuoksi aina unohtua. Suosittelen katsomaan Areenasta Suomi on ruotsalainen -sarjaa, josta löytyy myös Suomi on venäläinen -versio.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>