Urban Ride

Category: Party, Social, Sport — Abula at 20:06 EEST in March 25, 2007

Eilen järjestettiin yksi vuoden suurimmista urheilutapahtumista, Urban Ride Oulu. Ilmeisesti kyseessä oli nyt seitsemäs kerta. Heikki oli houkutellut minua aikasemminkin jo mukaan, mutta jostain syystä en ollut uskaltanut lähteä mukaan. Tällä kertaa kuitenkin suuntasin kohti amatöörisarjaa kokeilemaan pyöräsuunnistusta kotikaupungissani. Kyseessähän on siis pääosin seikkailija-urheilijoista koostuvan kaveriporukan rentohenkinen pyöräilykilpailu, jossa suunnistetaan vaihtelevien karttojen (tällä kertaa oli esimerkiksi yksi kartta vuodelta 1902) avulla ja kierretään rastipisteitä. Välissä on erikoistehtäviä ja vuosien varrella on monenlaista tehtävää nähty kuten liikkuva rastipiste, avantouinti ja jättilihapiirakan syönti. Harmi, kun ei ole tapahtumista koottuna tarkempaa historiikkia sivuille. Mutta ehkäpä vielä kootaan?

Itse asiassa olen jotain vastaavaa itsekin aikoinani yläasteaikoina miettinyt, mutta silloin kaveripiirissä ei montaa kiinnostunutta olisi ollut. Aivan loistavaa, että nyt joku on järjestänyt tälläisen ja itsellä ei tarvi muuta kuin vaivautua paikalle. Varmasti tulen jatkossakin osallistumaan, kunhan suinkin pystyn. Reittiä on hauska myös itse ideoita, ehkäpä keksin vielä jotain hauskoja juttuja myös.

Lähdin siis amatöörisarjaan, koska tiesin että pro-sarjassa on melkoisia polkijoita ja ei huvittaisi kovin montaa tuntia hävitä kärjellä ja siten yksin saunoa viimeisenä. Muutenkin on parempi aloittaa nöyrästi. Alussa oli kuuden eri kartan kanssa melkoista häsläystä ja tuntui, että en selviä siitä sekamelskasta ollenkaan ja kaikki muut kokeneemmat lähtevät heti karkuun. Olen asunut Oulussa kohta 20 vuotta ja liikkunut ympäriinsä melkoisen paljon, joten reitit ja paikat ovat kyllä tuttuja, mistä on selkeä hyöty tässä kilpailussa.

Lähtö tapahtui Ouluhallilta kello 13:15, mistä suuntasin ensimmäiselle rastille kohti itään Aikuiskoulutuskeskuksella tarkistamaan kellonaikaa ja lämpötilaa - tällä rastilla näin Heikin ja Tumen. Siitä jatkoin Kaukovainiolle erään talon ylimpään kerrokseen lukemaan ovessa olevat nimet. Tästä matka jatkui Vaalantietä pitkin Maikkulan Salelle laskemaan tuulikaapin säilytyslokeroita, ja edelleen Iinatin luontopolulla olevalle pikataipaleelle, joka oli reitin ainoa metsäpätkä. Sitten oli vuorossa rastit Kiskosillalla, Joutsensillalla sekä Limingantullin Arinalla. Osottautui hyväksi valinnaksi lähteä ensin itään, koska silloin lumi oli metsässä vielä kantavaa ja toisekseen kukaan ei hyötynyt minun paikallistuntemuksestani. No taisivat muutkin kyllä tienoot melko hyvin tuntea. Mutta kuitenkin.

Keskustassa oli rastit Puistokadun päässä sekä Rautatieasemalla, mistä alkoi Special Stagena aikamatka keskustan vanhoihin putiikkeihin. Karttana oli tosiaan vuodelta 1902 oleva kartta, missä muunmuassa kadunnimet olivat varsin mielenkiintoisia. Kuka tiesi, että nykyinen Mäkelininkatu on tuolloin ollut nimeltään Pikku Uusikatu? Pohjoispuolen rastit olivat Nallikarissa (viimeinen ja kolmas näköhavainto toisesta kilpailijasta), Toppilassa, Iskossa sekä Myllyojalla. Sitten viimeisenä vielä Kastellin Marmosassa, mistä maaliin Kastellin tutkimuskeskukselle bankettiin saunomaan ja syöpöttelemään juoman kera.

Tulin maaliin ensimmäisenä ajalla 2:48 voittaen näin amatöörisarjan (jossa oli osallistujia 4), jonka jälkeen saiki odotella 43 minuuttia pro-sarjan kärkeä, Heikkiä ja Tuomasta. Heidän reittinsä oli noin 27km pitempi. Suoritukseni onnistui suunnistuksellisesti lähes nappiin. Muutama reitinvalinta jäi hieman harmittamaan ja yhdelle rastille palasin uudestaan tarkistamaan, mikä maksoi ehkä 3-5 minuuttia. Eli eipä olisi enää paljoa pystynyt puristaa. Lisäksi pro-sarjan 27km pitempään reittiin olisin varmaan tuolla vauhdilla hyytynyt. Tai vähintään energiaa olisi pitänyt alkaa tankkaamaan matkan aikana, nyt söin vain yhden patukan ja puoli litraa mehua. Suu alkoi rohtua jo lopussa. Mutta kyllä ensi kerralla lähden pro-sarjaan ajamaan koko siivun. Nyt pitää alkaa panostamaan parempaan pyörään (tilasinkin jo tuossa uudet polkimet), että tapahtuu kehitystä. Kuntoahan ei pysty kohottamaan.

Bankettipaikassa oli kaikenlaista hyvää ja energistä sapuskaa. Uima-altaaseenkin pääsi pulahtamaan saunasta. Sitten porukalta mittailtiin myös rasvaprosentteja ja itselleni tuli yllättävän alhainen 14.2. Yhdeksän aikaan siirryttiin jatkamaan illanviettoa Otto K:hon, ja myöhemmin seuraan liittyi myös yksi kaveri, jonka kanssa loppuillan pääosin vietinkin. Nakkijonossa tapahtui pahoinpitely ja poliisi otti myös minun numeroni ylös.

Päivä - ja varsinkin kisa - oli loistava, kiitokset kaikille mukana olleille (joo, en oleta että yksinään niistä tätä lukisi, mutta ihan sama) ja erityisesti järjestäjille.

Loppuun vielä hauska kuva pro-sarjan kärkiduosta (Tuomas ja Heikki):

Kärkiduo

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>